altres

Quan és recomanable fer una consulta?

L’ideal és intervenir en els moments inicials dels projectes, quan encara són embrionaris. Si s’ha de canviar un projecte ja començat a construïr, sempre és més costós.

Altres moments adequats són quan canvien els habitants de la casa. Per exemple, quan un fill adolescent va a viure fora o quan acollim un padrí que necessita ajuda.

De totes maneres, quan no ens acabem de trobar bé a ca nostra, sempre serà un bon moment.

Si nosaltres canviam amb el temps, les nostres cases han de seguir sent les mateixes?

És necessari tenir previst fer obra per fer una consulta?

No. Una consulta vos pot servir per saber com treure millor partit a ca vostra i per veure quines possibilitats teniu encara que no ho hagueu de fer ara.

Una vegada que tengueu el vostre projecte cada petita millora estarà ben invertida perquè s’integrarà en una idea de conjunt.

El nostre objectiu no és fer obra sinó trobar la solució que s’ajusti a les vostres demandes. De vegades, canviant el mobiliari de lloc i amb uns retocs a l’ambientació es consegueixen grans resultats.

Però tot això d’arquitectes… No ens acabarà sortint més cara l’obra?

Estam de la vostra part. Vos posam un exemple per explicar-ho : Hi havia una parella que volia ampliar la casa que els havia tocat per herència i van pensar pujar un pis (la casa era de planta baixa) per a situar-hi els dormitoris. Això significava passar de 75 a 150 m2. Després d’una consulta van veure que arreglant el pis de baix, però canviant la distribució i ampliant-lo un poc (fins a 90m2) tenien les seves demandes cobertes!.

Pensau que tenim tendència a mentenir les coses com ens han arribat. Nosaltres vos proposam altres solucions perquè estalvieu.

I per cobrar, com ho fan?

Mirau, com vos dèiem, el nostre desig no és fer molta obra sinó fer que visqueu millor.

Per això no cobram un % de l’obra construïda. Ho fa així la pràctica totalitat dels arquitectes, però en casos de reformes petites no té sentit perquè voldria dir que ″ens interessa fer molta demolició i molta obra” i això entra en contradicció amb els interessos dels nostres clients.

No, nosaltres combram un preu fix que queda establert a l’inici de la relació professional perquè cobram per les idees que aportam. Per pensar i no pel volum d’obra que fem.